به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در روز نخست این همایش رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مجری طرحهای سد و نیروگاه سیمره و معشوره، معاون فنی و پژوهش آب و نیرو سخنرانی خواهند کرد.
معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک، مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب، قائم مقام وزیر نیرو، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور سخنرانان دیگر مراسم گشایش همایش هستند.
در این نشست از سرپرستان هیاتهای کاوش تقدیر به عمل آمده و به دنبال آن نمایشگاه یافتههای کاوشهای باستانشناسی سیمره گشایش مییابد.
در روز دوم همایش، باستانشناسان به بیان مراحل مختلف کاوش در محوطههای باستانی "گورستان گندمزار یک"، "گندمزار یک بخش غربی"، "گندمزار بخش شرقی" و فصل دوم محوطه للار خواهند پرداخت.
تشریح فصل اول کاوش باستانشناختی محوطه برزقلا «للار»، محوطه گندمزار دو، با تمرکز بر ویژگیهای معماری بنای دوره ساسانی، قلعه سیرم شاه و سرگنداب و فصل سوم محوطه برزقواله از برنامههای بعدازظهر روز دوم همایش پژوهشهای باستانیشناسی حوزه آبگیر سد سیمره خواهد بود.
گفتنی است کاوش نجاتبخشی و باستانشناختی محوطه سد سیمره توانست شواهد جدیدی از زوایای مختلف جامعه باستانی للار از نخستین استقرار مربوط به دوران شروع تاریخی تا صدر اسلام شناسایی، ثبت و مستندسازی کند.
هیات باستانشناسی نجاتبخشی محوطه باستانی للار به سرپرستی لیلی نیاکان، توانسته است بخشی از مهمترین اطلاعات و دستاوردهای باستانشناسی در کاوش این محوطه تاریخی را با فعالیتهای دقیق و هدفمندی به دنیای باستانشناسی معرفی کند.
این کاوش با توجه به بهرهگیری از نتایج بررسیهای میدانی و بر اساس نتایج ژئوفیزیک در 26 کارگاه در مدت 6 ماه به دلیل گستردگی محوطه و غنای آثار باستانی به انجام رسید.
همچنین هیات کاوش توانست با همکاری شرکت توسعه منابع نیروی ایران با راهاندازی نمایشگاهی موقت، دستاوردهای این فصل از کاوش را برای نخستین بار در تاریخ کاوشهای باستانشناسی در این سد به نمایش بگذارد.
نظر شما